10 February 2017

Towards green chemistry, chemical parks together in Chemport Europe

Accelerating the green economy and putting the chemical sector of this region on the global map is the shared ambition of Chemport Europe. On 7 February 2017 the new ‘ecosystem’ was launched - the Top Dutch focus on bio-based chemistry. Chemport Europe gives existing businesses in the region a powerful impulse, attracts new national and international companies and gives promising start-ups a flying start.
24 November 2016

Groen lint voor Oosterhorn met aanplant van enkele honderden bomen

Vrijdagmiddag 25 november om 15.00 uur zullen gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk, AkzoNobel directeur Johan Visser, wethouder Y. Rijzebol, Groningen Seaports directeur Harm Post en enkele omwonenden van Borgsweer ter hoogte van boerderij Blaauw - aan de T.J. Jansenweg 11 in Weiwerd - samen de laatste boom planten van de groenwal rondom het industriegebied Oosterhorn.
14 November 2016

Tijdens ‘de verbouwing’ zijn de Groninger zeehavens gewoon ‘geopend’

Rond beide Groninger zeehavens vinden grote ‘verbouwingen’ plaats. Tegelijkertijd met het startsein voor de verruiming en verdieping van de vaarweg Eemshaven-Noordzee is eind oktober het Delfzijlse Marconi-project gestart. Ondertussen kan de scheepvaart gewoon doorgaan.
14 November 2016

Weer forse impuls voor Weiwerd: renovatie van oude boerderijen

Groningen Seaports heeft het voornemen voor renovatie en herontwikkeling van de twee oude boerderijen op het voormalige wierdedorp Weiwerd. Eén boerderij wordt omgebouwd tot een verzamelgebouw met kantoorruimtes en flexibele werkplekken. De andere boerderij krijgt meer een laboratoriumfunctie, waar innovatieve bedrijven hun plannen verder kunnen ontwikkelen. In de komende periode wordt de haalbaarheid van deze plannen nader onderzocht. De boerderijen staan nu leeg. Groningen Seaports gaat er van uit dat Weiwerd op deze manier extra aantrekkelijk wordt voor het kleinere MKB om zich hier daadwerkelijk te vestigen.
13 November 2016

Oude vrachtwagengarage in Farmsum wordt bedrijfsverzamelgebouw

Vastgoed Koetze en ESA Trucks hebben op vrijdag 11 november 2016 de koopovereenkomst ondertekend voor het bedrijfscomplex gelegen op het industrieterrein Farmsumerpoort. Het sinds jaren leegstaande bedrijfscomplex, een oude vrachtwagengarage, zal door Vastgoed Koetze worden omgebouwd tot een bedrijfsverzamelgebouw, waar het midden en klein bedrijf de door hen gewenste ruimte kan huren. Het pand zal worden voorzien van een nieuw uiterlijk in de stijl van de andere panden van Vastgoed Koetze, zoals die op industrieterrein de Delta staan. Inwendig zal het pand worden opgedeeld in meerdere units, hierbij wordt het mogelijk ruimtes van 125 m², 200 m² en 300 m² te huren, grotere ruimtes zijn te creëren door ruimtes samen te voegen. Het pand is op een uitstekend bereikbare hoeklocatie gelegen op de toegangsweg van het industrieterrein.
8 November 2016

Nieuw zonnepanelenpark nabij Delfzijls havengebied

Dinsdagmiddag 8 november om 17.30 uur ondertekent Groningen Seaports - samen met het Groningse bedrijf Solarfields - in het Congres- en expositiecentrum Martiniplaza Groningen Eemsdeltaplein (standnummer 5049) een contract voor de bouw van een zonnepanelenpark bij Geefsweer, nabij Delfzijl. De voorbereidingen beginnen in december en de feitelijke aanleg van dit nieuwe zonnepark start in februari 2017. De locatie omvat 7 ha, goed voor ca. 28.000 zonnepanelen.
14 October 2016

Voortgang Sunport Delfzijl

De aanleg van het zonnepanelenpark Sunport Delfzijl is in de afrondende fase. De verwachting is dat medio januari 2017 de officiële opening plaatsvindt.
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien